03.03.20

"Інтерактивні методи навчання з історії у сучасній школі".

Тема засідання "Інтерактивні методи навчання у сучасній школі".  Використання нових  методів на уроках дає учням можливість засвоювати знання і формувати уміння через результативну, активну самостійну діяльності по розв'язанню суперечностей, в результаті чого і відбувається творче оволодіння знаннями, навичками, вміннями та розвиток розумових здібностей. На уроці роль вчителя суттєво відрізняється від традиційного: він передає свої повноваження учням, його керівна роль зводиться до мінімуму. Втручання вчителя в роботу учнів повинно бути обмеженими, воно зводиться лише до регулюючої функції, вчителю відводиться роль спостерігача.

Семінар розпочала директор   Дальницької ЗОШ  І-ІІІст. Н.В.Цісар,  привітавши присутніх, побажала всім учасникам якомога більшепозитиву і впевненості у своїй роботі та подарувала, на згадку, символічні подарунки 

Інспектор відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Білик Н.О.ознайомила з програмою ММО та провела вправу "Очікування", поєднавши її з розвовіддю кожного учасника про те, чому саме вони обрали професію вчителя історії

Синько Анатолій Михайлович підготував доповідь "Виховання національно-патріотичної свідомості учнів на уроках історії та в позакласній роботі". Учитель наводив приклади з життя. Учасники семінару заслухалися: розповідь була цікавою й дуже корисною ! Доповідь перетворилася на дружнє обговорення певних тем з історії.
Гарнаженко Світлана Сергіївна розповіла про "Скрайбінг" на уроках історії, продемонструвавши практичні вміння.
Каліщук Ольга Олександрівна провела ігри "Рожеві окуляри" та "Історичне доміно", розповіла про доцільність їх використання на уроках історії.
Упродовж семінару з колегами працювала психолог. Маринеч Лариса Володимирівна провела цікаві тести з учасниками семінару.
Інспектор відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Білик Н.Опідготувала завдання розшифрувати в хмаринці зі слів і дат розповідь про історичну особу. Також показала зразки ментальних історичних карт і ребусів. Наприкінці з чарівної скриньки роздавала побажання.

Як показує практика, семінари це не показ уроку, це обмін досвідом, це професійне спілкування, це вирішення проблем, це допомога колег, це взаємообмін педагогічними новинками.
Хочемо висловити найтепліші слова вдячності  вчителям і адміністрації Дальницької школи за організовані заходи для вчителів історії та правознавства.
Сподіваємося, що кожний семінар буде залишати в гостей стільки ж приємних вражень.

Немає коментарів:

Дописати коментар