30.08.19

Серпнева конференція педагогічних працівників Дальницької ОТГ

29 серпня 2019 року  в  Будинку культури с. Дальник відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Дальницької ОТГ. Тема конференції - «Нова українська школа: від старту до успіху. Нові можливості розвитку освіти в Дальницькій ОТГ»
. Організатором заходу виступив відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради.
Серпнева конференція - особлива педагогічна традиція, зігріта теплом останніх літніх днів і любов'ю до професії,  на якій були підведені підсумки минулого навчального року, визначені пріоритетні напрямки діяльності та завдання на перспективу.
Це час відліку нових справ, нового витка життя в освіті, що знаменує початок шкільного марафону довжиною ще в один рік.
Вона наближає один з найважливіших днів у році - свято, з якого починалася і починається для кожного наступного покоління дорога в Світ Знань.
 Конференція розпочалася с гарного виступу учнів Дальницької ЗОШ.


На конференції були присутні:
 - Педагогічні та керівні працівники ЗЗСО великої громади - Дальницької с/р:
1. Школа села Барабой на чолі з директором Кобилянською Валентиною Леонідівною;
2. Дальницька школа разом з директором Цісар Наталією Вікторівною;
3.Доброолександрівська школа та її директор В’язова Наталя Володимирівна;
4. Роксоланівська школа та її директор Сурова Галина Петрівна;
5. Санжійська початкова школа та виконуюча обов’язки директора Кузьміних Надія Олексіївна.
- Педагоги ЗДО та їх директори:
1. Дитячий садок «Вербичка», який очолює директор Леонова Ольга Миколаївна;
2. Дитячий садок «Джерельце» з директором Книшовою Інною Юріївною;
3. Дитячий садок «Веселка» і директор Ключник Ольга Михайлівна;
4. Дитячий садок «Казка» з директором Рогожинською Надією Федорівною;
5. Дитячий садок «Перлинка» з директори Матківською Олександрою Спиридонівною;
- сільські старости та представники громадськості, яким небайдужі питання освіти.
Також на конференції були присутні почесні гості , які привітали педагогічних працівників з початком нового навчального року:
Крутюк С.І. – голова Дальницької с/р


 Пушнова О.Г. – голова районої профспілки педагогічних працівників Овідіопольського району
 Корнійчук Любов Терентіївна - заступник голови Одеської області організації профспілки працівників освіти і науки України


За плідну працю профспілки педагогічних колективів були нагороджені Почесними грамотами працівники закладів освіти Дальницткої с/р.





Привітала та надала доповідь про аналіз діяльності відділу освіти Дальницької с/р за минулий 2018-2019 навчальний рік  начальнику відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької с/р Балан Світлана Григорівна:

«Традиційно склалося, що напередодні нового навчального року в педагогічних колективах нашої держави проводяться серпневі педагогічні конференції, завдання яких полягає в тому, щоб визначити пріоритетні напрямки роботи щодо виконання державної програми розвитку освіти, реалізації державної політики в системі дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, проаналізувати підсумки роботи за минулий навчальний рік, відзначити досягнення, позитивне в роботі педагогічних колективів, а разом із тим загострити увагу на помилках та упущеннях у роботі, намітити шляхи вирішення проблем, що стоять сьогодні перед освітянами. Основною темою сьогодні для нас є Нова українська школа. Однією з основних подій нового навчального року є робота шкіл за розвантаженими програми для 1-4 класів, які вже застосовуються  в початковій школі нашої громади з 1 вересня 2018 року. Вчителі мають вільний вибір форм організації освітнього процесу, способів навчальної взаємодії, методів, прийомів і засобів реалізації змісту освіти.
Дорогі  колеги! В умовах ОТГ ми з вами пропрацювали 1 рік –від конференції до конференції. Всі пам’ятають нашу першу зустріч у цьому залі. Як ми з вами працювали в нових умовах – судити тільки вам шановні освітяни.
Ми разом з 1-го вересня 2018 р. почали створювати нову українську школу та новий освітній простір для наших дітей – сучасне освітнє середовище, яке забезпечить необхідні умови, засоби і технології  для навчання учнів, освітян, батьків.
Доступність до якісної освіти починається з дошкільної ланки, бо саме вона є базисом системного розвитку дитини, фундаментом творення якісно нового освітнього простору.
Станом на сьогодні у нас працює 5 ЗДО:
БАРАБОЙСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «ВЕСЕЛКА» ДАЛЬНИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ДАЛЬНИЦЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ДИТЯЧИЙ САДОК) «ПЕРЛИНКА» ДАЛЬНИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ДОБРООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) «ДЖЕРЕЛЬЦЕ» ДАЛЬНИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОКСОЛАНІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) «ВЕРБИЧКА» ДАЛЬНИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «САНЖІЙСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ДИТЯЧИЙ САДОК) «КАЗКА» ДАЛЬНИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
На території ОТГ зареєстровано 610 дітей від 0 до 6 років, 385 дітей від 3 до 6 років. В ЗДО охоплено навчанням 272 дитини. Пріоритетним стоїть завдання охопити всіх дітей віком від 5до 6 років різними формами дошкільної освіти. Разом по ЗДО працює 33 педагогічних працівника: 15 – з повною вищою педагогічною освітою, 16 молодших спеціалістів з педагогічною освітою та 2 бакалавра. Всі заклади дошкільної освіти є юридичними особами.»
З основними напрямками роботи  всіх ознайомили директори ЗДО своїми презентаціями:
1. Книшова Інна Юріївна - директор ЗДО «Джерельце»

2. Рогожинська Надія Федорівна – директор ЗДО «Казка»

3. Леонова Ольга Миколаївна – директор ЗДО «Вербичка»

4. Матківська Олександра Спиридонівна – директор ЗДО «Перлинка»

5. Ключник Ольга Михайлівна – директор ЗДО «Веселка»



Після презентацій свою доповідь продовжила начальник відділу освіти – Балан С.Г.: «На початок минулого навчального року в ЗЗСО розпочинали навчання 942 учні із яких було сформовано 58 класі: 23 –початкових класи, 27-це 5-9 класи та 8-10-11 класи. У червні 2019 року 84 учні отримали свідоцтва про базову освіту – 4 з них з відзнакою. 51 учень отримали свідоцтва про повну загальну середню освіту але передувало цьому ЗНО, у якому взяли участь всі випускники. За результатами річного оцінювання , за результатами ЗНО одна випускниця нагороджена Срібною медаллю за досягнення у навчання замість заявленої Золотої, нажаль ще один учень не підтвердив попередні сподівання на нагородження Золотою чи срібною медаллю.
В усіх ЗЗСО працюють 106 вчителів, але нажаль педагогічного персоналу не вистачає – вчителя фізики, хімії, вчителів початкової школи. Насиченим було життя учнівських і педагогічних колективів шкіл  громади протягом навчального року: вперше призначення директора школи на конкурсній основі, міжшкільні предметні олімпіади, починаючи з 4-го класу, конкурси, змагання, міжшкільні семінари-практикуми, атестація педагогічних працівників, фестивалі, пришкільні табори відпочинку та багато іншого. Протягом навчального року було організовано підвезення учнів і педагогічних працівників до навчальних закладі – 188 осіб, а також шкільні автобуси відповідно до прийнятої програми були задіяні для підвезення учнів для участі у різноманітних заходах.  Для всіх дітей початкової ланки та пільгової категорії організовано безкоштовне гаряче харчування – 529 осіб."
 Було переглянуто  спільну працю навчальних закладів та відділу освіти Дальницької с/р за минулий навчальний рік:
Продовження доповіді:
"Починаючи з 1-го вересня 2018 року ми з вами почали робити перші кроки у створенні Нової української школи - Нову українську школу як ключову реформу в освіті України. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись, і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Реформа НУШ розрахована на роки, адже неможливо швидко змінити освітню традицію, що плекалася в Україні протягом десятків років.
Учитель – це людина, на якій тримається реформа. Без неї чи нього будь-які зміни будуть неможливими, тому один з головних принципів НУШ – умотивований учитель»
 Начальник відділу освіти Дальницької с/р привітала та нагородила вчителів, які зробили крок у майбутнє в нашій громаді, крок до НУШ.:
1. Зельманчук Світлана Володимирівна – Санжійська школа.
2. Білоусову Таїсію Миколаївну – Дальницька ЗОШ
3. Заярченко Людмила Ярославівна –Доброолександрівська школа.
4. Риженко Олена Петрівна - Доброолександрівська школа.
5. Бруквач Оксана Миколаївна – Барабойська школа.
6. Бузіла Юлія Миколаївна – Роксоланівська школа






Учитель – це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Це особливе відчуття, що є у кожного, хто пов'язав своє життя з дітьми. Будь-який день, прожитий у школі, не схожий на попередній. Неможливо за вчорашнім сценарієм провести сьогоднішнє свято, а за одним і тим самим конспектом – два однакових уроки.
Також привітала вчителів, які у цьому році розпочинають навчання у 1-му класі:
1. Могетич Світлану Григорівну Барабойська школа
2. Терновенко Тетяну Яківну- Дальницька школа.
3. Іщенко Ольгу Олексіївну – Роксоланівська школа
4. Доброву Ірину Русланівну – Доброолександрівська школа
5. Кушко Вікторію Ігорівну - Доброолександрівська школа
6. Підлужну Аліну Володимирівну – Санжійська школа


Після привітання вчителі-2-го класники передали естафету 1-шо класникам, надали настанову вчителям та вручили сувеніри.



Не оминули увагою Директорів  ЗЗСО та нагородили їх Почестною грамотою за сумліну працю





По завершеню нагородження свою доповідь продовжила начальник відділу освіти Дальницької с/р – С.Г. Балан: «У 2019/2020н.р. діяльність педагогічних колективів освітніх закладів, відділу освіти, культури, молодіжної політики  та спорту  Дальницької с/р спрямувати на підвищення якісного рівня освітніх послуг шляхом:
– модернізації змісту дошкільної та початкової освіти;
–  забезпечення рівного доступу до якісної освіти;
– переходу початкової та основної  школи на новий зміст навчання;
– оновлення змісту, форм і методів навчання та виховання в умовах упровадження Нової української школи та реалізації нових Державних стандартів освіти;
– підвищення рівня професійної компетентності педагогів;
– задоволення запитів особистості;
–  удосконалення системи моніторингу якості освіти;
– сприяння формуванню здорового способу життя, фізичному розвитку дітей та підготовці молоді до самостійної діяльності;
– підвищення соціального захисту учасників освітнього процесу;
– реалізації завдань, передбачених обласним планом заходів з реалізації Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року.
Від кожного з нас залежить, якою  буде   якою стане в майбутньому маленька людина, що через декілька днів переступить поріг школи, – окриленою, здатною на великі вчинки, чи безпорадною і немічною у круговерті життя! Пам’ятайте: не можна зруйнувати дитячої віри, згубити щирості та вбити інтерес!
Шановні вчителі, будьте мудрими. Разом із вашими знаннями  це є запорукою успішного виховання розумних, успішних та прогресивних випускників.
Міцного здоров’я всім нам та щасливих родин. Зі святом!»
На серпневій конференції  започаткувалася нова традицію. Створили дерево побажань, задумів, мрій на новий навчальний рік і на далі, адже дерево має корені –це наша основа життя, величну крону – ми з вами, листя  зелене – це наші діти, наші вихованці. Кожний колектив прикрашав дерево своїми побажаннями, символами України.



















По завершенню концерту роботу конференції продовжили по секціях у приміщенні Дальницької ЗОШ та дитсадка «Перлинка».

День минув плідно та насичено. Цьогорічна серпнева конференція педагогічних працівників підвела підсумки першого року впровадження Нової української школи, окреслила досягнення та проблеми, що турбують педагогів та керівників закладів освіти в умовах реформування освітньої галузі, визначила стан та перспективи розвитку освітянської галузі, дала старт новому навчальному року.

Немає коментарів:

Дописати коментар