14.05.20

Наказ № 60Про організоване завершення 2019/2020 н.р. у закладах освіти Дальницької с/р




Україна
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ ТА СПОРТУ
ДАЛЬНИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
ідентифікаційний код 42414746
вул. Дружби, 126  с. Дальник,
Овідіопольський  р-н,Одеська обл., 67842
           _______________________________________________________________________________
НАКАЗ
Від  12.05. 2020 р.                                         с. Дальник                                    № 60

Про організоване завершення 2019/2020 н.р. у
закладах освіти Дальницької с/р

       Відповідно до частин третьої та четвертої статті 10, частини четвертої
статті 38 Закону України «Про повну загальну середню освіту», наказів
Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року №367 «Про
затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до
державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної
середньої освіти», від 30 березня 2020 року №463 «Про звільнення від
проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття
початкової та базової загальної середньої освіти, у 2019/2020 навчальному
році», на виконання листів Міністерства освіти і науки України від 11 березня
2020 року №1/9-154 «Про рекомендації щодо організації роботи закладів освіти
під час карантину», від 23 березня 2020 року №1/9-173 «Щодо організації
освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину»,
від 31 березня 2020 року №1/9-182 «Щодо організованого завершення
2019/2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої
освіти», від 16 квітня 2020 року №1/9-213 «Щодо проведення підсумкового
оцінювання та організованого завершення 2019/2020 навчального року», з
метою організованого завершення 2019/2020 навчального року, керуючись
статтею 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,
Наказую:
Керівникам закладів загальної середньої освіти громади:
1. Завершити освітній процес 2019/2020 навчального року 29.05.2020 р. дистанційно, відповідно до визначеної структури навчального року, а також з урахуванням виконання календарно тематичних планів.
2. Відповідно до п.1:
2.1. Продовжити  освітній процес у закладах загальної середньої освіти до визначеної дати відповідно до структури навчального року, визначеною освітньою програмою закладу освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

2.2. Планувати кількість та обсяг завдань та контрольних заходів з урахуванням принципу здоров’язбереження, запобігаючи емоційному, ментальному та фізичному перевантаженню учнів.
2.3. Забезпечити всім учням доступ до навчальних матеріалів та завдань шляхом використання різних засобів обміну інформацією.
2.4. Організувати проведення окремих дистанційних консультацій для учнів, які хворіють або перебувають у режимі самоізоляції.
2.5. Скласти графік дистанційних перевірочних робіт та усних опитувань з метою недопущення перевантаження учнів і раціонального використання часу.
2.6. Провести підсумкове річне оцінювання навчальних досягнень учнів, враховуючи результати оцінювання з використанням технологій дистанційного навчання за другий семестр.
2.7. В умовах карантину та після його завершення вжити заходів щодо додержання вимог державних стандартів загальної середньої освіти та засвоєння учнями змісту кожного навчального предмета (інтегрованого курсу), використовуючи при цьому під час карантину технології дистанційного навчання, та за рахунок ущільнення вивчення відповідного матеріалу після завершення карантину з організацією повторення окремих тем у вересні на початку наступного навчального року.
2.8. Видати накази щодо звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році згідно чинного законодавства.
2.9. Шкільні журнали педагоги заповнюють після закінчення карантину (або послаблення карантинного режиму) згідно зі графіком, який має розробити дирекція закладу. Рекомендуємо зробити це на початку червня. Всі дані внести відповідно до календарно-тематичного планування та згідно з розкладом. Відео-поради -
https://bit.ly/35fZpBx
2.10. Для учнів початкової школи застосувати формувальне, підсумкове оцінювання. У 1-2 класах бальних оцінок не ставимо, а заповнюємо свідоцтво досягнень. Підсумкове оцінювання здійснюється з урахуванням результатів оцінювання у І семестрі, січні-березні 2020 року та результатів навчання з використанням дистанційних технологій у період карантинних обмежень.
2.11. Виставити підсумкові оцінки з фізкультури, трудового навчання, музики  за результатами І семестру та з урахуванням оцінок отриманих до 12 березня. Якщо учні під час карантину виконували завдання з таких предметів, то відповідні результати також слід враховувати. Не варто вимагати запису виконання завдань із цих дисциплін, у разі відсутності в учнів технічних можливостей їх виконання.
2.12. Провести 27-29 травня  військове навчання режимі онлайн-польові збори з предмету «Захист Вітчизни»,  оцінити знання і навички випускників 11 класу за підсумками поточних оцінок впродовж року та онлайн-тестування за темами військово-польових навчань.
2.13. Не пізніше 15 червня 2020 р. усім здобувачам освіти видати відповідний документ про освіту (свідоцтво досягнень, табель успішності, свідоцтва про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту):
--- Розробити і затвердити графіки видачі випускникам 9-х класів свідоцтв про здобуття базової середньої освіти з урахуванням необхідності дотримання проти епідеміологічних вимог.
--- Учням 1-8-х та 10-х класів надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, з подальшим врученням оригіналу документа у вересні 2020/2021 навчального року.
--- Випускникам 11-тих класів документ про здобуття освіти видати після результатів ДПА.
3. Організувати на початку 2020/2021 навчального року в 2-11-х класах проведення вхідного оцінювання учнів з метою діагностування рівня навчальних досягнень учнів за попередній навчальний рік та планування подальшої роботи із систематизації, узагальнення та закріплення навчального матеріалу, що вивчався учнями дистанційно.
4. Передбачити під час календарно-тематичного планування на 2020/2021 навчальний рік суттєве збільшення навчального часу на узагальнення та закріплення навчального матеріалу за попередній навчальний рік.
5. Згідно чинного законодавства забезпечити переведення учнів до наступного класу та відрахування.

6. Організувати прийом документів, необхідних для зарахування до першого класу.
З 27 квітня по 29 травня 2020 року
7. Дозволити прийом документів та їх копій щодо зарахування до школи у електронному вигляді, врахувавши, що згідно з пунктом 8 розділу IV Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 25 червня 2018 року №676, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 11 вересня 2018 року за № 1028/32480, вхідні документи, надіслані у такий спосіб, реєструються окремо
від інших документів із зазначенням електронної адреси відправника та адресата.
8. Кількість учнів у кожному класі та, відповідно, наявність вільних місць у закладі обов’язково оприлюднити на шкільному веб-сайті упродовж двох робочих днів з дня прийняття рішення про початок приймання заяв про зарахування до першого класу.
9. Під час зарахування дітей для здобуття початкової освіти до закладу освіти заборонити проведення конкурсів (будь-яких заходів, спрямованих на перевірку знань, умінь, навичок чи інших компетентностей дитини).
10. До 01 червня 2020 року видати наказ про зарахування дітей до першого класу та оприлюднити його на шкільному веб-сайті.
11. Відкоригувати графік відпусток для вчителів, які долучені до проведення ЗНО. Якщо педагоги не використають всі дні відпустки під час літніх канікул, вони можуть скористатися іншим канікулярним часом або наприкінці року отримати компенсацію за невикористані дні. Всі інші педагогічні працівники йдуть у відпустку за графіком.
12. До 01липня 2020 р. вирішити питання підписання строкових договорів з учителями пенсійного віку та надати їм відпустки з 01.07.2020 р. з усіма виплатами.
13. До 27.05.2020 р. провести засідання педагогічних рад (у доступному режимі) та ознайомити вчителів з попереднім педагогічним навантаженням.
14. Річний звіт про роботу директора школи розглянути на онлайн-педагогічній раді та оприлюднити на веб-сайті закладу освіти, в соцмережах, на сайті Дальницької ОТГ.
15. Заборонити проведення масових заходів в усіх закладах освіти Дальницької с/р із залученням учасників освітнього процесу, у тому числі Свята останнього дзвоника та випускних вечорів.
16. Контроль за виконанням  наказу залишаю за собою.


Начальник відділу освіти, культури,
молодіжної політики та спорту                           
Дальницької с/р                                                                                                         С.Г.Балан

Немає коментарів:

Дописати коментар