17.05.21

I-й етап міжшкільної Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

З метою виховання дітей та молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей, набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни, формування у молоді високих морально-психологічних якостей: доброчинності, мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності на основі відновлених народних традицій, оволодіння учнями основами народної культурної спадщини, впровадження військово-прикладних видів спорту, єдиноборств, народних ігор та забав з метою гартування духу й тіла, вивчення народного способу господарювання на землі, оволодіння навичками приготування страв народної кухні, пропагування та популяризація здорового способу життя, організація змістовного дозвілля, формування та закріплення основ самоврядування в учнівських колективах З метою національно- та військово-патріотичного виховання учнівської молоді в позаурочний час засобами етнічної, фізичної культури і спорту, історичних та військових традицій Українського козацтва 13 травня на базі відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької с/р був проведений в онлайн форматі I-й етап  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").
В якому взяли участь 6 роїв (48 учнів) ЗЗСО Дальницької територіальної громади, а саме :

1.      «Вільні люди» - Барабойський ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р;

2.      «Патріот» - Дальницький ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р;

3.      «Гайдамаки» - Доброолександрівський ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р;

4.      «Гарячі перці» - Мар’янівський ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р;

5.      «Нащадки козаків» - Новоградківський ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р;

6.      «Нащадки козаків» - Роксоланівський ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р

Напружена програма Гри «Джура» вимагала від учасників значних фізичних навантажень та високих морально-вольових якостей, гідних справжніх джур.

Журі розпочали оцінювання змагань з конкурсу «Впоряд» – стройової підготовки учасників. Для участі у І етапі гри рої підготували: атрибутику (назва, емблема, ройовий клич – девіз), командну форму – однострій. Оцінювався зовнішній вигляд, організованість. В цьому конкурсі перше місце посів рій «Вільні люди» - Барабойського ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р;

Для участі у І етапі гри рої підготували творчо-мистецький конкурс «Ватра», кожен рій представляв театралізоване дійство. Всі учасники роїв  дивували своїми мистецькими талантами.  І місце виборов рій 1.            «Патріот» - Дальницького  ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р.

Змагання «Рятівник» проводилися у вигляді практичного завдання, свою вправність у наданні першої долікарської допомоги та проведенні рятувальних робіт продемонстрували всі рої. Роївці правильно та чітко надали першу медичну допомогу при закритих переломах верхніх та нижніх кінцівок, доправили потерпілого на ношах до місця призначення. Переможець визначався за швидкістю та правильністю надання допомоги – рій «Гайдамаки» - Доброолександрівського ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р виборов перше місце у цьому конкурсі.

Результати участі в конкурсах та змаганнях Гри «Джура» свідчать про високий рівень підготовки роїв. Змагання пройшли напружено та цікаво. Рої демонстрували свою майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.

За рішенням суддів І міжшкільного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у загальнокомандному заліку місця розподілилися в такому порядку:


      І місце – рій  «Гайдамаки» - Доброолександрівського ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р;

      ІІ місце – рій  «Вільні люди» - Барабойського ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р;

      ІІ місце – рій  «Патріот» - Дальницького  ЗЗСО I-III ст. Дальницької с/р.

В загальноосвітніх навчальних закладах  приділяється належна увага військово – патріотичному  вихованню молоді та юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції.

Всі команди – учасники міжшкільного I етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відзначені грамотами відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької с/р.

Немає коментарів:

Дописати коментар