09.04.19

Міжшкільний семінар вчителів з предмету «Фізична культура» та «Захист Вітчизни»


09 квітня 2019 року на базі ЗОШ I-IIIст. с Барабой відбувся міжшкільний семінар вчителів з предмету «Фізична культура» та «Захист Вітчизни»  «Запровадження компетентнісного підходу на уроках фізичної культури, на основі ключових компетентностей»
     На початку семінару начальник відділу освіти, Балан С.Г., привітала учасників та наголосила, що фізичне виховання сьогодення потребує орієнтації на:
• вироблення і реалізацію якісно нової, особистісно і компетентісно обґрунтованої основи до підходу збереження і підтримки інтелектуальної та фізичної індивідуальності школярів та молоді на всіх етапах навчання врахуванням особливостей їх рухового і психофізичного розвитку;
• створення освітнього середовища, яке стимулює фізично рухову активність особистості та її організацію відповідно до вікової та психофізичної специфіки розвитку організму;
• інтенсивне включення в освітній процес школи можливостей для додаткових форм фізичного виховання;
• створення умов і механізмів фізичного виховання для занять різної спрямованості за інтересами;
• формування стійкості до асоціальних впливів щодо виникнення шкідливих звичок і неадекватних видів поведінки.


Дякуємо учасникам семінару, що презентували  власний досвідом з тем:
1. Змістове наповнення предмета «Фізична культура»  з варіативних модулів, з  включення засобів теоретичної і загальнофізичної підготовки, передбачених програмою ( Презентація) - А.С.Коломійчук – викладач  фізичної культури Дальницької ЗОШ I-IIIст.
2. Роль вчителя щодо формування в учнів позитивної мотивації до уроків фізичної культури».(Візитна картка) - С.Д. Слота - викладач  фізичної культури Доброолександрівської ЗОШ I-IIIст.
3. Індивідуально-диференційований підхід як важливий компонент фізичного виховання учнів - М.Є. Венгловська - викладач фізичної культури Роксоланівської ЗОШ I-IIIст.
4. Використання інноваційних технологій на уроках фізичної культури - П.К. Андрійко, викладач фізичної культури та Захисту Вітчизни ЗОШ I-IIIст. с.Барабой
Практична частина семінару також була різнобарвна і насичена, інспектор відділу освіти- Мутавчі А.Г. провела майстер-клас в якому разом з учасниками семінару відправилась у  «Подорож в Країну нартів»


На прикінці семінару відбулося обговорення та уточнення з вчителями предмету «Захист Вітчизни» плану «Проведення навчально польових зборів з учнями 11 класів»

     Сподіваємося, що кожний семінар буде залишати в гостей стільки ж приємних вражень.

Немає коментарів:

Дописати коментар