24.06.19

Вечір авторської пісні та авторської поезії


Для любителів яскравих вражень, глибоких смислів, у Дальницькій сільській громаді 21 червня був проведений  вечір авторської пісні та авторської поезії, що проходив в Дальницькому будинку культури.
Кожен виступаючий на сцені цього вечора ділився своїми надбаннями, улюбленими віршами та піснями.

На концерті виступали не тільки учасники які мають досвід і за спиною мають участь у фестивалях та конкурсах, але й діти які роблять перші кроки у авторському мистецтві. 
Правильно кажуть, що якщо людина талановита, то талант у неї багатогранний, саме це  довела Світлана Зотович, що виховала творчих дітей: Ольгу та Злату Зотович, які проживають в селі Барабой.
Дівчата читали власні вірші та вірші, які написала їх мати Світлана, творчість якої відрізняє інтелектуальна філософська поезія, мелодійні та яскраві, що  захоплюють слухача думати про щось більше, ніж просто може побачити око і почути вухо...




Читала свої вірші і Вероніка Панашенко, де ми відчули потік любові та ніжності, дихання літнього вітерця, крик чайок над морем, посмішку дитини, матері та безмежну насолоду моментом і життям взагалі ... 



Ніна Волонтір не менш талановита дівчина, випускниця 9-го класу Дальницької ЗОШ I-III ступенів, здивувала усіх присутніх не менш поетичними творами.



Своерідною родзинкою вечора став житель села Дальник Дмитро Шапочников, який виконав авторські пісні на власну музику



Завітала на наш вечір і казкарка Людмила Макієнко, яка поділилася своїми здобутками та зачитала уривки зі свої книг.


Завітав на вечір  і відомий рівненський поет-пісняр Михайло Островський, який нині проживає в Одесі . Автора глибоко хвилює тема війни, трагічні події, які, на жаль, мають місце та відбуваються на Донбасі, де гримить канонада і тривають запеклі бої, руйнуються міста та села, гинуть безневинні, мирні люди. Поет воює словом, палко вірить у перемогу України над усіма її ворогами, своєю щирою, полум’яною поезією допомагає нашим героям- захисникам. 




Олена Бережинська вперше читала власні вірші зі сцени.



 А Вам колись хотілося зафіксувати мить? Найпростіше, мабуть, це зробити в кадрі, клацнувши кнопку на фотоапараті. Дещо складніше, але так чуттєво – у музиці. Для когось же найприроднішим інструментом зафіксувати мить стане слово. А може, ви проживаєте життя крізь танець чи граючи на сцені? Як би там не було, у кожного власний спосіб висловити поезію душі. Озирніться довкола, відшукайте поезію в буденному, чомусь дуже знайомому, але такому, що знову і знову вас надихає, як-от ранкове сонце морозного дня, букет перших квітів, куплений з тремтячих рук бабусі, сміх дитини чи відблиски сонячних зайчиків на стіні. І пишіть вірші. Ну й що, що ви ніколи не писали віршів? Може, сьогодні от саме той день, щоб спробувати. Вважайте це знаком. А ще творчість – це завжди найдешевші й найефективніші ліки. Вкладіть у вірш усе, що давно турбує, і просто відпустіть його. Або зізнайтеся з його допомогою у своїх почуттях, якщо не вдається сказати в очі.
Маємо надію, що творчі вечори і надалі будуть радувати та надихати творчих людей та їх шанувальнків.

Немає коментарів:

Дописати коментар