28.02.20

«Використання арт-технологій у корекційно-розвивальній та діагностичній роботі».


26.02.2020 року на базі ЗОШ  І-ІІІст. с.Барабой пройшло засідання ММО психологічної служби  ЗЗСО та ЗДО Дальницької сільської ради на тему: «Використання арт-технологій у корекційно-розвивальній та діагностичній роботі».
Арт- терапія використовується не так давно, але стрімко розвивається і вже довела свою ефективність, це методика, яка має на увазі проведення лікування«мистецтвом».  Являючись   напрямиком психотерапії, метод включає безліч підвидів, що дає можливість підібрати найбільш корисні для кожного випадку індивідуально і усунути психологічні проблеми.
Семінар розпочала директор   ЗОШ  І-ІІІст. с.Барабой В.Л.Кобилянська,  привітавши присутніх, побажала всім учасникам якомога більше  позитиву і впевненості у своїй роботі та подарувала іграшку смайлик - антистрес, як  символ гарного настрою, енергії,  натхнення.

На початку семінару,  інспектор відділу освіти Білик Н.О. ознайомила з розпорядком роботи семінару та для покращення роботи, провела гру «Колесо життя» та вправу «Коло друзів», яка направлена на розширення діапазону творчих здібностей, удосконалення навичок емпатії та рефлексії, а також взаєморозуміння партнерів зі спілкування на невербальному рівні. Вправа «Марійка» навчити учасників семінару використовувати позитивні вербальні і невербальні форми спілкування в різних ситуаціях та деяким прийомам саморегуляції емоційних станів.

Практичний психолог ЗОШ с. Барабой О.В. Голіченко провела психодіагностичні  методики «Людина», «Людина під дощем», «Дощ у казковій країні» які направлені на виявлення рівня адаптації до критичних життєвих ситуацій та виділення основних копінг-стратегій.
Практичний психолог Дальницького ЗДО «Перлинка» І.Я. Максимчук провела майстер-клас  з використанням методу краплетерапії «Веселі краплинки»,метод, який  допоможе розвинути дрібну моторику руки, тренувати увагу, зняти зайву напругу і рухову активність.
Для підняття настрою і тонусу учасників засідання, соціальний педагог ЗОШ  с. Барабой А.В. Кобилянська підготувала терапевтичну вправу «День мого кольору».  Учасникам пропонувалось обрати із скрині кольоровий «повітряний пластилін», який відображає їх самопочуття та прочитати передбачення на найближчий час.
          Підсумком цього змістовного заходу став традиційний ритуал прощання, коли учасникизасідання  змогли подякувати один одному за співпрацю та дружні взаємини так, як їм підказувало серце.
 Такі заходи завжди надихають на творчий пошук, активізацію потужного потенціалу для розкриття та розвитку особистісних і професійних якостей психологів та соціальних педагогів, стимулювання їх до усвідомлення необхідності дієвості та самовдосконалення й, насамперед, зміцнюють наш колектив та сприяють співпраці.

Немає коментарів:

Дописати коментар