06.02.20

"Інтерактивні методи навчання в сучасній школі".

5 лютого2020р. на базі Дальницької школи відбувся семінар вчителів іноземної мови шкіл Дальницької ОТГ. Тема зібрання: "Інтерактивні методи навчання в сучасній школі".
Здавалося б, що це давно всім відома проблема. Слово «інтерактив» прийшло до нас з англійської (іпіег — взаємний, акі — діяти). Таким чином, інтерактивний означає здатний до взаємодії, діалогу.   Інтерактивне навчання – це спеціальна форма організації пізнавальної діяльності, що має за мету створення комфортних умов навчання, за яких кожен учень відчуває свою успішність та інтелектуальну спроможність. Суть інтерактивного навчання полягає в тому, що навчальний процес відбувається за умови постійної, активної взаємодії всіх учнів; учитель і учень є рівноправними суб’єктами навчання. Тобто саме вивчення іноземної мови неможливе без інтерактивних методів навчання. 
 Вчителі Дальницької громади взяли активну участь у роботі семінару.
Семінар розпочала директор Дальницької ЗОШ Цісар Н.В., яка запропонувала за допомогою різних методів дізнатися про тему над якою ми будемо працювати за допомогою інтерактивних методів навчання.

На початку семінару,  інспектор відділу освіти Білик Н.О. ознайомила з розпорядком роботи семінару та для покращення роботи, провела вправу "Бінго"

 Гецман Т. І. отримала завдання показати урок англійської мови із застосуванням активних форм роботи.

Тетяна Іванівна вирішила провести урок у 7 класі на тему :"Екстремальні види спорту". Дізнавшись про настрій дітей, учитель запропонувала перелічити екстремальні види спорту. А потім дати відповіді на питання, попередньо витягнувши їх з навчальної скриньки. За допомогою цієї вправи усі дізналися, що серед семикласників є такі, що займаються боксом, гімнастикою, волейболом.

Цікавою була вправа на перевірку знань учнями форм неправильних дієслів.
Приємно, що діти знають граматичний матеріал , розуміють вчителя. Це результат кропіткої щоденної праці.
Бліняєва С. П., учитель інформатики , провела майстер- клас «Використання інтернет- ресурсів при вивченні іноземної мови».

Кушнір Г.А. виступила з цікавими матеріалами щодо використання гаджетів на уроках англійської мови. 


Упродовж усього часу учасників семінару підтримувала психолог - Маринеч Л.В. Вона проводила розважальні хвилинки.
К.В.Філоненко, вчителька англійської мови ЗОШ І-ІІІст. с.Барабой ознайомила з дуже цікавими дидактичними вправами та іграми при вивчені теми «Подорож»
Вчителька англійської мови Роксоланівської  ЗОШ І-ІІІст. О.О.Орлова запропонувала помандрувати материками та ознайомила зі своєю вправою-грою
 

 Інтерактивними вправами до теми  «Манрдівки» поділилась І. М.  Галанова, вчитель англійської мови Доброолександрівської ЗОШ І-ІІІст.


 Підсумки семінару провела  Н.О. Білик, інспектор відділу освіти, культури, молодіжної  політики та спортуДальницької ОТГ, яка нагадала вислови відомих людей:    -Й.Г.Песталоцці  "Повноцінні тільки ті знання, які дитина здобула власною активністю." та Марк Твен" Людина, вхопивша хоч раз кішку за хвіст, знає про котів значно більше, ніж та, яка тільки читала про них, але ніколи не бачила.", та наголосила на подальшому розвитку та навчанню не тільки учнів, але й вчителів.


Семінар ще раз довів наскільки творчими є вчителі Дальницької громади.



Немає коментарів:

Дописати коментар