15.01.19

№12 Про посилення контролю за організацією харчування дітей дошкільного віку у закладах дошкільної освіти Дальницької сільської ради



Н А К А З № 12
   Від  14.01.2019 року 
                                                                      
          На виконання статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» із змінами та доповненнями,  постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591   «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», спільних наказів Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від 17.04.2006 №298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», інструктивного листа МОН України від 21.06.2007 №1/9-394 «Про здійснення контролю за організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» та з метою забезпечення дошкільників якісним, збалансованим  раціональним харчуванням, збереження здоров'я, запобігання виникнення захворювань органів травлення

НАКАЗУЮ:

1. Директорам закладів дошкільної освіти:
1.1. Забезпечити виконання вимог  нормативно-правових  документів, які регламентують  питання  організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти /Постійно/.
1.2. Здійснювати постійний контроль за організацією повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей, дотримання умов і термінів зберігання харчових продуктів, технологій приготування страв відповідно  інструктивного листа МОН України від 21.06.2007 №1/9-394 «Про здійснення контролю за організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» /Постійно/.
1.3. Забезпечити належний контроль за санітарним станом приміщень харчоблоків згідно із нормативно-правовими вимогами санітарного законодавства, дотриманням правил особистої гігієни працівниками харчоблоків /Постійно/.
1.4. Приймати продукти харчування та продовольчу сировину лише за наявності супровідних документів, які підтверджують відповідність даної продукції /Постійно/.
1.5. Встановити щоденний контроль за дотриманням меню, якістю та різноманітністю приготування страв, наповнюваністю порцій, дотриманням санітарно-гігієнічних вимог /Щоденно/.
1.6. Здійснювати  жорсткий та дієвий контроль за кількістю та якістю продуктів харчування, які надходять до навчального закладу, відповідно до  вимог технічної, якісної  характеристики продуктів харчування, станом їх зберігання /При завезенні продуктів/.
1.7. Контролювати якість готових страв, їх відповідність щоденному меню, виконання норм харчування /Щоденно/.
1.8. Розглядати питання організації харчування дітей на виробничих нарадах, засіданнях батьківського комітету, батьківських зборах /Щоквартально/.
1.9. Виносити питання організації харчування дітей на розгляд сесій сільських рад, виконавчих комітетів /Щоквартально/.
1.10. Не допускати прийом продуктів, заборонених  Інструкцією  з організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти /Постійно/.
1.11. Провести повторні інструктажі та навчання персоналу на знання Інструкції                 з організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти /До 22.02.2019 року/.
1.12. Контролювати виконання норм харчування  кожні десять днів та вносити  відповідні корективи /Кожних 10 днів/.
1.13. Розміщувати завірене директором навчального закладу щоденне меню із зазначенням виходу кожної страви поруч з вікном видачі їжі з харчоблоку та в інформаційних куточках для батьків /Щоденно/.
1.14. Забезпечити правильність та вчасне ведення документації з організації харчування дітей відповідно Інструкції з ведення діловодства в закладах дошкільної освіти /Постійно/.
1.15. Проводити належну роботу з батьківською громадськістю, залучати батьків до контролю за станом організації харчування /
Постійно/
1.16. Забезпечити своєчасне оновлення обладнання та інвентаря на харчоблоках  /При потребі/.
2.Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.


Начальник відділу освіти,
культури, молодіжної політики
та спорту Дальницької сільської ради                             С.Г.Балан


З наказом  ознайомлені:

Немає коментарів:

Дописати коментар