Від 14.01.2019 року
На виконання
статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» із змінами та доповненнями, постанови Кабінету Міністрів України від
22.11.2004 № 1591 «Про затвердження
норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», спільних наказів
Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України
від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей
у навчальних та оздоровчих закладах», від 17.04.2006 №298/227 «Про затвердження Інструкції з організації
харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», інструктивного листа МОН
України від 21.06.2007 №1/9-394 «Про здійснення контролю за організацією
харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» та з метою
забезпечення дошкільників якісним, збалансованим раціональним харчуванням, збереження
здоров'я, запобігання виникнення захворювань органів травлення
НАКАЗУЮ:
1. Директорам закладів
дошкільної освіти:
1.1. Забезпечити виконання вимог нормативно-правових документів, які регламентують питання організації харчування дітей у закладах
дошкільної освіти /Постійно/.
1.2. Здійснювати постійний контроль за організацією повноцінного,
безпечного та якісного харчування дітей, дотримання умов і термінів зберігання
харчових продуктів, технологій приготування страв відповідно інструктивного листа МОН України від
21.06.2007 №1/9-394 «Про здійснення контролю за організацією харчування дітей у
дошкільних навчальних закладах» /Постійно/.
1.3. Забезпечити належний контроль за санітарним станом
приміщень харчоблоків згідно із нормативно-правовими вимогами санітарного
законодавства, дотриманням правил
особистої гігієни працівниками харчоблоків /Постійно/.
1.4. Приймати продукти харчування та продовольчу сировину
лише за наявності супровідних документів, які підтверджують відповідність даної
продукції /Постійно/.
1.5. Встановити
щоденний контроль за дотриманням меню, якістю та різноманітністю приготування
страв, наповнюваністю порцій, дотриманням санітарно-гігієнічних вимог /Щоденно/.
1.6. Здійснювати
жорсткий та дієвий контроль за кількістю та якістю продуктів харчування,
які надходять до навчального закладу, відповідно до вимог технічної, якісної характеристики продуктів харчування, станом
їх зберігання /При завезенні продуктів/.
1.7. Контролювати якість готових страв, їх відповідність щоденному
меню, виконання норм харчування /Щоденно/.
1.8. Розглядати питання організації харчування дітей на виробничих
нарадах, засіданнях батьківського комітету, батьківських зборах /Щоквартально/.
1.9. Виносити питання організації харчування дітей на розгляд
сесій сільських рад, виконавчих комітетів /Щоквартально/.
1.10.
Не допускати прийом продуктів,
заборонених Інструкцією з організації
харчування дітей у закладах дошкільної освіти /Постійно/.
1.11. Провести повторні інструктажі
та навчання персоналу на знання Інструкції
з організації
харчування дітей у закладах дошкільної освіти /До 22.02.2019 року/.
1.12. Контролювати виконання норм харчування кожні десять днів та вносити відповідні корективи /Кожних 10 днів/.
1.13. Розміщувати завірене директором навчального закладу
щоденне меню із зазначенням виходу кожної страви поруч з вікном видачі їжі з
харчоблоку та в інформаційних куточках для батьків /Щоденно/.
1.14. Забезпечити правильність та вчасне ведення документації
з організації харчування дітей відповідно Інструкції з ведення діловодства в закладах
дошкільної освіти /Постійно/.
1.15. Проводити
належну роботу з батьківською громадськістю, залучати батьків до контролю за
станом організації харчування /
Постійно/
1.16. Забезпечити своєчасне оновлення обладнання та
інвентаря на харчоблоках /При
потребі/.
2.Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Начальник відділу освіти,
культури, молодіжної політики
та спорту Дальницької сільської ради С.Г.Балан
З наказом ознайомлені:
Немає коментарів:
Дописати коментар