06.02.19

№ 26 Щодо попередження та профілактики випадків зникнення дітей

Н А К А З № 26 

Від 05.02.2019р.                                                                     
                                                                                                                                       
Відповідно до листа Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 25.01.2019 №222/02/52-02-02, з метою активізації роботи щодо попередження та профілактики випадків зникнення дітей, усунення причин та умов, що сприяють цьому явищу, керуючись ст. Закону України « Про Національну поліцію»,

Н А К А З У Ю:

1. Керівникам закладів освіти:
1.1. Щоквартально здійснювати аналіз кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми, спільно з  підрозділами  кримінальної превенції Національної поліції України, службами у справах дітей, батьківською громадськістю,  за окремо складеним планом координувати міжвідомчу взаємодію щодо попередження протиправної поведінки неповнолітніх, насилля в учнівському середовищі, сім’ї.
 1.2. Здійснювати у закладах освіти комплексний соціально-психологічний супровід учнів, що потребують особливої уваги, знаходяться у соціально небезпечному стані, перебувають у  складних життєвих обставинах, значаться на внутрішкільному обліку або профілактичному обліку «Дитина–правопорушник» відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Овідіопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Одеській області; вчасно інформувати про всі випадки відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради.
1.3. Здійснювати заходи щодо профілактики бездоглядності неповнолітніх,  контролю за позаурочною зайнятістю і дозвіллям учнів, особливо з числа груп ризику та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; активізувати роботу щодо організації змістовного дозвілля, залучення учнівської молоді до занять у шкільних гуртках, секціях, у тому числі учнів, що значаться на внутрішкільному обліку або профілактичному обліку «Дитина–правопорушник» Овідіопольського ВП ГУНП у Одеській області.
1.4. Вносити до порядку денного педагогічних нарад, батьківських зборів, засідань рад учнівського самоврядування обговорення питання профілактики протиправної поведінки, протидії шкідливим звичкам, популяризації здорового способу життя, формування у молоді громадянської компетентності як однієї з ключових компетентностей особистості.
1.5. Урізноманітнити і осучаснити форми і методи правоосвітньої і правовиховної роботи з урахуванням ризиків і небезпечних викликів сучасності, в тому числі випадків булінгу (цькування) в учнівському середовищі, небезпеки кібербулінгу (переслідування осіб з використанням сучасних електронних технологій та техніки).
1.6. У педагогічних колективах організувати обговорення Закону України від 07.12.2017 №2229-VІІІ «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства, та організувати проведення інформування  батьківської громадськості, виховних заходів для учнів.
1.7. Оптимізувати роботу гуртків, клубів, лекторіїв правоосвітнього профілю у закладах освіти.
1.8. Проводити педагогічні лекторії  для батьківської громадськості щодо дотримання і збереження сімейних цінностей, недопущення насильства
в сім’ї, учнівському середовищі, виховання молоді на принципах ненасильницької ідеології.
1.9. Проведену роботу висвітлювати на сайті школи та поінформувати відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради в електронному вигляді та з обов’язковим письмовим підтвердженням.
2. Інспектору відділу освіти, культури,  молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради Білик Н.О.:
2.1. Розробити план заходів щодо реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!» у закладах освіти міста (додається).
2.2. Посилити профілактичну роботу щодо  попередження правопорушень та злочинності серед учнівської молоді у закладах загальної середньої освіти міста.
2.3. Проведену роботу навчальних закладів висвітлювати на сайті відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради.
3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.


Начальник відділу освіти,
культури, молодіжної політики
та спорту Дальницької сільської ради                                 С.Г. Балан

Немає коментарів:

Дописати коментар