06.02.19

№ 27 Про заходи щодо попередження розповсюдження захворюваності на кір в ЗЗСО та ЗДО Дальницької с/

НАКАЗ  27
Від 05.02.2019р.                          

     На виконання статей 3, 27, 49 Конституції України, статей 5, 10 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», статей 5, 27 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», статей 12, 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статей 3, 9, 53, 55 Закону України «Про освіту», статті 11 Закону України «Про дошкільну освіту», наказів Міністерства охорони здоров’я України від 29.11.2002 № 434 «Про удосконалення амбулаторно-поліклінічної допомоги дітям в Україні», від 11.08.2014 № 551 «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні», від 26.06.2018р. № 1216 «Про проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показаннями», Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором, затвердженої наказом МОЗ України від 17.05.2005 № 188 «Про затвердження Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором», рішення засідання комісії ТЕБ та НС Одеської обласної державної адміністрації від 28.01.2019 № 1 «Про заходи щодо попередження розповсюдження захворюваність на кір на території Одеської області», керуючись спільним листом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 06.09.2018 № 05.2-11/23530-1/9-537 «Щодо напруженої епідемічної ситуації» та з метою недопущення заносу кору і подальшого розповсюдження захворюваності на кір в організованих колективах, епідемічних ускладнень.

НАКАЗУЮ:

1.      Затвердити алгоритм взаємодії закладів ЗЗСО та ЗДО Дальницької с/р та Грибівської амбулаторії щодо вирішення питань відвідування навчальних закладів (закладів освіти) дітьми, які не отримали профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень (додаток 1).
2.      Директорам ЗЗСО та ЗДО Дальницької с/р:
2.1.Забезпечити виконання алгоритму взаємодії закладів освіти та Грибівської амбулаторії щодо вирішення питань відвідування навчальних закладів ( закладів освіти) дітьми, які не отримали профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень.
Термін : постійно.
2.2.Відповідно до ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних захворювань» забезпечити недопущення відвідування шкіл та дитячих садків дітьми, які не отримали профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень.
Термін : постійно.
2.3. Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків, учнів та вихованців ЗЗСО та ЗДО та організованих колективів з питань профілактики кору та інших інфекційних захворювань.
Термін : постійно.
2.4. Тримати на особистому контролю виконання алгоритму взаємодії навчальних закладів та Грибівської амбулаторії щодо вирішення питань відвідування шкіл та дитячих садочків дітьми, які не отримали профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень.
Термін : постійно.
2.5.Продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, щодо проведення щеплень проти вакцинокерованих інфекцій.
Термін : постійно.
2.6. Надавати оперативну інформацію щодо захворюваності на кір керівникам ЗДО та ЗЗСО до відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької с/р.
Термін : щотижнево.
3.      Продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, щодо проведення щеплень проти вакцинокерованих інфекцій.
Термін : постійно.
4.      Контроль за виконання даного наказу залишаю за собою.


Начальник відділу освіти,
культури, молодіжної політики
та спорту Дальницької сільської ради                                 С.Г. Балан


Додаток 1
до наказу відділу освіти
від 05.02.2019 № 27

Алгоритм взаємодії закладів освіти та охорони здоров’я щодо вирішення питань відвідування навчальних закладів (закладів освіти) дітьми, які не отримали профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень

1.      Відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької с/р з Грибівською амбулаторією доручають медичним працівникам шкіл та дитячих садочків провести перегляд форм № 063/о  «Карта профілактики щеплень» у навчальних закладах з метою виявлення дітей, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень.
2.      Діти, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, направляються до територіальної лікарсько-консультативної комісії, яка розглядає питання щодо відвідування дитиною навчального закладу (для розгляду питань щодо відвідування ЗЗСО та ЗДО до складу ЛКК обов’язково залучається епідеміолог).
3.      ЛКК приймає рішення та оформлює висновок про стан здоров’я, вакцинальний статус та про можливість відвідування шкіл та дитячих садочків. ЛКК обов’язково зазначає у висновку може чи не може дитина відвідувати навчальний заклад. Без довідки дитина не допускається до відвідування навчального закладу (заклад освіти).
4.      Батьки дітей, які не допущенні до відвідування навчальних закладів за рішенням ЛКК, звертаються до директорів ЗЗСО та ЗДО щодо вирішення питання про форми організації навчання на період усунення недоліків.

Начальник відділу освіти,
культури, молодіжної політики
та спорту Дальницької сільської ради                                С.Г. Балан

Немає коментарів:

Дописати коментар