13.02.19

№30 Про відзначення Міжнародного дня рідної мови в Україні


НАКАЗ №30
13.02.2019р.
                                                                                                 
     На виконання листа КЗВО « Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради»  від 12.02.2019 № 115 «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови в Україні» відділ освіти , молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради повідомляє, що 21 лютого світове співтовариство відзначає Міжнародний день рідної мови.
     Для кожної людини її рідна мова була й залишається найдорожчою у світі, бо саме вона визначає пам'ять народу в історичному і цивілізаційному часі. 
     Сучасна Україна, як європейська держава з великим розмаїттям етнічних спільнот, надає можливість усім національним меншинам розвивати, збагачувати і зберігати свої рідні мови. 
     Держава гарантує вільний розвиток та захист мов представників різних національностей, сприяє вивченню мов міжнародного спілкування. 
     Водночас, мовою національної консолідації є державна українська мова, яка відображає самобутність багатомільйонного Українського народу і є основою його духовності та історичної пам’яті.
     Українська держава підписала міжнародно-правовий акт – Європейську хартію регіональних мов або мов меншин, яка набула чинності з 1 січня 2006 року, що стало ще одним кроком захисту мовних прав національних меншин, відродження їхньої етнічної самобутності та підтримки мовного розмаїття.
     З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови рекомендуємо організувати та провести у закладах загальної середньої освіти фестивалі, конференції, семінари, презентації, круглі столи, відкриті уроки, книжково-ілюстративні виставки, диктанти.     
     Методичні рекомендації на допомогу проведенню зазначених заходів, розроблені державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти»,можна знайти за посиланням http://bit.ly/2CYSqiL.
     Інформацію та фотоматеріали щодо відзначення Міжнародного дня рідної мови просимо надсилати до 25.02.2019 на електронну адресу:  osvitadalnyk@gmail.com  та відділу освіти молоді та спорту .

Начальник відділу освіти, культури,
молодіжної політики і спорту                                 С.Г. Балан

Немає коментарів:

Дописати коментар