18.03.19

Міжшкільний семінар вчителів української мови та літератури «Формування життєвих компетентностей на уроках української мови та літератури»


15 березня 2019 року на базі  Доброолександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся міжшкільний семінар вчителів української мови та літератури «Формування життєвих компетентностей на уроках української мови та літератури»
    Директор  Доброолександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів В’язова Наталя Володимирівна радо зустрічала учасників семінару та презентувала фільм про заклад.
Семінар-практикум відкрила керівник міжшкільного методичного об’єднання Бойчук Наталя Іванівна з відеопрезентацією «Формування життєвих компетентностей на уроках української мови та літератури». У своєму виступі вона  відмітила, що змінюються мета та зміст освіти, з'являються нові засоби та технології навчання, але урок залишається головною формою навчання. Незмінними є складові уроку, які спрямовані на формування компетентностей: навчальна, розвивальна і виховна функції; принцип науковості в змісті, розвиток інтересу до знань, різноманітність форм і методів та раціональне використання часу на уроці.
Структура сучасного компетентнісно зорієнтованого уроку повинна відображати сутність процесів, з якими пов’язані методична творчість учителя й активна навчально-пізнавальна діяльність учнів.
             На творчу роботу надихнула Бойчук Наталя Іванівна, яка провела тренінг «Професійна мобільність педагога або чому треба вчитися і змінюватися все життя»
Практичний блок семінару-практикуму розпочали учителі української мови та літератури, які провели такі показові уроки: урок  української мови в 9 класі « Узагальнення знань з теми «Безсполучникове складне речення». Урок-дослідження за творчістю Т.Г. Шевченка.», який провела В’язова Наталя Володимирівна,а також урок української літератури в 5 –Б класі на тему «Україна часів Т.Шевченка. Розповідь про поета, його дитинство ( на основі повісті С.Васильченка «У Бур’янах») який провела Сватаненко Наталя Миколаївна.


Майстер – клас «Букет із цукерок», що провела вчитель трудового навчання Палаш Олена Іванівна, у техніці світ-дизайну був приємним та несподіваним.
Приємною родзинкою семінару-пракикуму була літературно – музична композиція « Доторкнутись до душі Шевченка, яку підготувала Бойчук Наталя Іванівна.
Завершили захід підбиттям підсумків роботи.
















Немає коментарів:

Дописати коментар