02.04.21

Рекомендації підготовки до ЗНО-2021

 

ЗНО – 2021, ДПА 11 клас Біологія

ДЛЯ ЧОГО

оцінювання результатів навчання

ФОРМА

ЗНО

ДЕ ПРОХОДИТЬ

в пункті тестування

ДАТА СКЛАДАННЯ

·         10 червня 2021 р.

ТЕРМІН ОГОЛОШЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

 Результати зовнішнього незалежного оцінювання з біології буде оголошено                      до 25 червня.

ОСНОВНІ

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 10 січня 2017 р. № 25, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27 січня 2017 р. за № 118/29986.

Наказ Міністерства освіти і науки України від 09.07.2019 № 945 «Деякі питання проведення в 2021 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»

Календарний план підготовки та проведення у 2021 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 30.09.2020        № 1210).

ДПА У ФОРМІ ЗНО З БІОЛОГІЇ

Здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року, які вибрали біологію для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, також отримають оцінку за шкалою 1–12 балів. У такому разі у процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи.

ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

Оцінювання результатів ЗНО проводиться за 200-бальною шкалою, а ДПА – за 12-бальною шкалою.

ТРИВАЛІСТЬ ІСПИТУ

Тривалість іспиту складає 150 хвилин.

ОСОБЛИВОСТІ ТЕСТУ

2021 РОКУ ТА ОЦІНКА ДПА З БІОЛОГІЇ

 

v    Сертифікаційна робота з біології налічує 50 завдань різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (38 завдань), на встановлення відповідності                     (8 завдань) та з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей (4 завдання).

v    Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно    

       виконавши всі завдання сертифікаційної роботи - 82 бали.

ВИЗНАЧЕННЯ ТЕСТОВОГО БАЛА

Під час визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання з біології за шкалою 100–200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Визначення тестового бала здійснюється на основі схем нарахування балів за виконання завдань сертифікаційної роботи (подано в Характеристиці сертифікаційної роботи).

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100–200 балів буде встановлено поріг «склав/не склав» – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг «склав/не склав», буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів.

Учасники, які подолають поріг «склав/не склав», зможуть узяти участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти.

 

ТИПИ ЗАВДАНЬ СЕРТИФІКАЦІЙНОЇ РОБОТИ ТА СХЕМИ НАРАХУВАННЯ БАЛІВ ЗА ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ (Розв’язання завдань у чернетці не перевіряються і до уваги не беруться.)

 

 

Завдання з вибором однієї правильної відповіді. Завдання складається з основи та чотирьох варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей А.

Тест містить 38 завдань цієї форми (№1-38), що будуть оцінені в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Завдання на встановлення відповідності. Завдання складається з основи та двох стовпчиків інформації, позначених цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Виконання завдання передбачає встановлення відповідності (утворення «логічних пар») між інформацією, позначеною цифрами та буквами. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від А до Д) у таблиці бланка відповідей А.

Тест містить 8 завдань цієї форми (№39-46), що будуть оцінені в 0, 1, 2, 3 або 4 бали: 1 бал – за кожну правильно встановлену відповідність («логічну пару»); 0 балів за будь - яку «логічну пару», якщо зроблено більше однієї позначки в рядку та/або колонці; 0 балів за завдання, якщо не вказано жодної правильної відповідності («логічної пари»), або відповіді на завдання не надано.

Завдання з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей. Завдання складається з основи та трьох груп (стовпчиків) відповідей, позначених цифрами; у кожній групі лише одна відповідь правильна. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав з кожної групи (стовпчика) і послідовно записав три відповіді (цифри) в бланку відповідей А.

Тест містить 4 завдання цього типу (№47–50), кожне з яких оцінюється в 0, 1, 2 або 3 бали: 1 бал – за кожен правильно вказаний варіант відповіді (цифру) із трьох можливих; 0 балів, якщо не вказано жодного правильного варіанта відповіді (цифри), або відповіді на завдання не надано. Порядок написання цифр має значення – строга послідовність.

ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ

(посилання активні, потрібно натиснути одночасно Ctrl і посилання)

Радимо учасникам тестування з біології ознайомитися з наступними матеріалами:

Зміст сертифікаційної роботи з біології визначено Програмою зовнішнього незалежного оцінювання з біології, затвердженою Міністерством освіти і науки України. Програму розроблено на основі чинних навчальних програм з біології для закладів загальної середньої освіти.

·         Загальна характеристика тесту з біології 2021 року

·         Завдання та відповіді на тести ЗНО з біології минулих років

·         Тести ЗНО онлайн з біології

·         Тести ЗНО онлайн з інших предметів

·         Курси підготовки до ЗНО

 ЗНО біологія відповіді на тести ЗНО 

https://www.ed-era.com/zno   EdEra

http://ukrainetest.com.ua/test.php?model=biologyУкраїнський центр оцінювання

https://znoclub.com/pidgotovka-do-zno/988-7-resursiv-dlya-pidgotovki-do-zno-z-biologiji.html  ЗНО клуб

 https://ilearn.org.ua   iLearn

https://courses.ed-era.com/courses/course-v1:EdEra-Osvitoria+BIO+1/about EdEra-Osvitoria: BIO Автостопом по біології

https://besmart.study   Be Smart

 https://lms.e-school.net.ua  Всекураїнська школа онлайн

 

Немає коментарів:

Дописати коментар