17.12.18

№ 33 Про організацію та проведення новорічних і різдвяних свят, змістовного дозвілля дітей під час зимових канікул 2018-2019н.р.

На виконання Законів України «Про освіту», «Про охорону праці», «Кодексу цивільного захисту», та з метою запобігання дитячому травматизму під час проведення зимових канікул 2018–2019 навчального року, новорічних та різдвяних свят, активізації роботи щодо профілактики всіх видів дитячого травматизму,
Н А К А З У Ю:
1. Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, дошкільних навчальних закладів освіти при підготовці та проведенні новорічних та Різдвяних свят та зимових канікул
1.1.    Скласти та затвердити плани роботи щодо організації змістовного дозвілля дітей під час проведення новорічних свят та зимових канікул.
1.2.  Видати накази про підготовку і проведення, новорічних та різдвяних свят, зимових канікул та запобігання дитячому травматизму. Призначити відповідальних осіб за організацію та проведення святкових заходів.
1.3.             Сприяти проведенню для дітей спортивно-масових, еколого-натуралістичних, природоохоронних та науково-технічних заходів, творчих конкурсів, краєзнавчих експедицій та туристичних поїздок з метою ознайомлення з визначними пам'ятками вітчизняної та зарубіжної історії, культури, організувати відвідування школярами музеїв, бібліотек, театрів, кінотеатрів, інших закладів культури і мистецтва.
1.4.             Забезпечити організацію оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
1.5.    Вжити вичерпних заходів щодо проведення профілактичних заходів з питання інфекційних захворювань серед дітей.
1.6.    Вжити дієвих заходів щодо виконання законодавства в частині збереження життя і здоров'я дітей, під час їх проведення.
1.7.             При підготовці та проведенні святкових заходів забезпечити дотримання правил безпечної поведінки учасниками масових заходів, вимог протипожежної безпеки (додаток 1), зокрема, заборонити використання відкритого вогню, петард та інших пожеже -і вибухонебезпечних предметів, правил порядку проведення екскурсій, походів, перевезення дітей автомобільним та іншими видами пересувного транспорту.
1.8.    Провести первинні інструктажі учням з безпеки життєдіяльності: про дотримання правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, правилах поведінки на водоймах, укритих льодом, під час ожеледиці, при використанні піротехнічних виробів (феєрверки, петарди, ракети тощо), поводження з незнайомими людьми та підозрілими предметами з реєстрацією у відповідних журналах. Цільові інструктажі з охорони праці та пожежної безпеки працівників, які залучаються для виконання робіт по забезпеченню святкових заходів.
1.9.    Провести роз'яснювальну роботу серед вихованців, учнів та батьків щодо дотримання заходів безпеки під час проведення свят та зимових канікул (про дотримання правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, про небезпеку перебування на льодяних поверхнях річок і водоймищ, при використанні піротехніки, щодо поведінки в умовах низьких температур, попередження випадків переохолодження та обморожень, навчання з надання першої медичної допомоги при переохолодженні, тощо).
1.10.         Обладнати та оновити куточки «Безпека на льоду», «Правила надання першої медичної допомоги потерпілим при переохолодженні та обмороженні».
1.11.  Протягом зимового періоду організувати проведення уроків (семінарів, вікторин тощо) із залученням представників цивільного захисту, медичних працівників із питань правил поведінки на льоду та надання першої допомоги потерпілим.
1.12.  Забезпечити присутність медичних працівників під час проведення свят, перевірити наявність медикаментів в аптечках.
1.13.  При організації екскурсій, туристичних подорожей дотримуватися вимог Інструкцій щодо організації та проведення екскурсій і подорожей з учнями та дітьми,затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 02.10.2014 №1124,  зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 27.01.2014 за №1341/26118. Заборонити організовувати екскурсії учнів без оформлення відповідних документів та відома відділу освіти.
1.14.  Забезпечити належний санітарний стан територій навчальних закладів, своєчасне прибирання снігу, посипку піском підходів до навчальних закладів під час ожеледиці, виконання санітарно-гігієнічних умов при проведенні виховних заходів.
1.15.  Організувати чергування в робочий час відповідальних працівників з метою оперативного прийняття відповідних рішень при загрозі та виникненні надзвичайної ситуації, а також провести позапланові інструктажі працівників сторожової охорони, чергових, відповідальних за експлуатацію опалювальних систем і електронагрівальних установок, обслуговуючого персоналу.
1.16.  З питань локалізації надзвичайних ситуацій налагодити взаємодію з місцевими органами виконавчої влади та територіальними підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
1.17.  Про надзвичайні ситуації в навчальних закладах та всі випадки травматизму з учнями негайно інформувати начальника відділу освіти, науки, молодіжної політики та спорту Балан С.Г. та інспектора відділу освіти, науки, молодіжної політики та спорту Мутавчі А.Г.
1.18.  Про готовність навчальних закладів до новорічних свят проінформувати відділ освіти до 20.12.2018р.
2. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

С.Г. Балан 
Начальник відділу освіти
культури, молодіжної політики
та спорту   
                              



Немає коментарів:

Дописати коментар