20.12.18

№ 37 Про забезпечення виконання вимог пожежної та електробезпеки в закладах освіти на 2018/2019н.р.




НАКАЗ

Від  20.12.2018р                                                                                              № 37


НАКАЗУЮ:
1. Керівникам закладів освіти:

1.1.Сурово дотримуватися виконання вимог наказу Міністерства освіти і науки України від 15.08.2016 № 974 «Про затвердження Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ систем освіти України».
Постійно
1.2.Забезпечувати дотримання норм протипожежної безпеки у будівлях і спорудах, перевірити наявність та стан протипожежних засобів.
Постійно
1.3.Здійснювати контроль за дотриманням установленого протипожежного режиму учасниками освітнього процесу, вживати заходів щодо попередження пожежної безпеки і усунення недоліків, що спричиняють пожежну безпеку.
Постійно
1.3.Здійснювати контроль за дотриманням установленого протипожежного режиму учасниками освітнього процесу, вживати заходів щодо попередження пожежної безпеки і усунення недоліків, що спричиняють пожежну небезпеку.
Постійно
1.4.Здійснити відповідно до чинних нормативно-правових актів заміри опору ізоляції електроустановок і електропроводки, заземлювальних пристроїв у закладах освіти.
Протягом року
1.5.Затвердити наказами посадових осіб, відповідальних за протипожежний стан, електробезпеку в усіх структурних підрозділах закладу освіти.
До 11.01.2019р.
1.6.Організувати та здійснити вивчення вимог пожежної безпеки і проведення протипожежних інструктажів із працівниками закладів освіти, керуючись Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України, (затв. Наказом від 18.04.2006 №304), визначити термін, місце і порядок проведення навчання з учасниками освітнього процесу та внести до циклограми роботи з безпеки життєдіяльності на 2018/2019 н.р.
До 31.01.2019р.
1.7.Переглянути та  затвердити план евакуації, порядок оповіщення людей, що встановлює обов’язки та дії працівників закладів освіти і установ на випадок виникнення пожежі.
До 11.01.2019р.
1.8.Здійснювати практичні заняття щодо планів евакуації всього особового складу закладу освіти з відміткою у встановленому журналі контролю.
Постійно
1.9.Перевіряти наявність вказівних знаків безпеки у коридорах, вестибюлях, холах, на сходових клітках, дверях евакуаційних виходів тощо освітнього закладу.
Постійно
1.10.Забезпечувати вільні шляхи евакуації (коридори, сходові клітки, тамбури, фойє, холи, вестибюлі, запасні виходи), з обов’язковим позначенням евакуаційного виходу.
Постійно
1.11.Не влаштовувати на сходових клітках (та під ними), складські та іншого призначення приміщення, не установлювати устаткування, що заважає переміщенню людей.
Постійно
1.12.Не дозволяти розміщення у підвалах і цокольних поверхах вибухонебезпечних предметів (виробництв), зберігання та застосування легкозаймистих горючих рідин й матеріалів.
Постійно
1.13.Розташувати у кожному приміщенні закладу табличку з вказівкою прізвища відповідальної особи за протипожежну безпеку, номер телефону найближчої пожежної частини, а також інструкцію з пожежної безпеки (передбачити два варіанти дій: у денний  та нічний час).
До 11.01.2019р.
1.14.Забезпечити виконання заходів щодо недопущення утворення несанкціонованих сміттєзвалищ на території закладу, упорядкування місць побутових відходів, не допускати спалення сміття, листя, тощо на території та за її межами.
Постійно
1.15.Здійснювати інформаційно-профілактичні заходи щодо протипожежної безпеки серед учасників освітнього процесу в закладах освіти.
Постійно
1.16.Заборонити паління цигарок у приміщеннях і на територіях закладів освіти, оформити дане доручення наказом та інформаційним стендом із ознайомленням всього особового складу закладу освіти.
Постійно, до 31.01.2019р.
1.17.Виносити на батьківські збори питання щодо дотримання правил безпечного поводження в побуті з урахуванням питань забезпечення протипожежної безпеки.
Постійно
2. Контроль за виконання наказу покласти на інспектора відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Мутавчі А.Г.


С.Г. Балан

Начальник відділу освіти,
культури, молодіжної політики
та спорту Дальницької сільської ради                                                            

Немає коментарів:

Дописати коментар