29.11.19

Положення про проведення 1-го етапу міжшкільної Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») 2020 року серед учнів ЗЗСО Дальницької с/р



Положення
 про проведення 1-го етапу міжшкільної Всеукраїнської  дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») 2020 року серед учнів ЗЗСО Дальницької с/р

1. Загальні положення
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») (далі – гра «Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої Указом Президента України від 18 травня 2019 року № 286/2019.
Метою гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.                  
2. Мета і завдання
фізичне, соціальне та духовне виховання української молоді на основі народної педагогіки козацьких морально-світоглядних цінностей;
вшанування геройського чину всіх борців за незалежність Української держави;
формування серед молоді засад здорового способу життя засобами туризму, краєзнавства, фізкультури і спорту;
популяризація серед молоді туризму і краєзнавства, військово-прикладних видів спорту, українських національних видів єдиноборств, активного дозвілля, вивчення історії визвольних змагань та української військової традиції.
3. Термін і місце проведення
       Змагання проводяться 15-16 квітня 2020 р., за додатковими умовами окремих конкурсів «Умови проведення змагань у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»)», протягом двох днів. Перший день змагань відбудеться на базі на Базі будинку культури с. Дальник (вікторина «Відун», представлення творчо-мистецького звіту рою, конкурс «В поряд», «Книга звитяг» (щоденник рою)), урочисте відкриття гри «Сокіл»(«Джура») початок о 11.00 год. Другий день відбудеться на базі спортивного стадіону  с.Барабой (таборування, спортивні змагання та конкурс «Козацький куліш»).
4. Керівництво
  Загальне керівництво підготовкою та проведенням Збору здійснює відділ освіти, культури, молодіжної політик та спорту Дальницької сільської ради.
З  метою забезпечення об’єктивної оцінки результатів Збору (конкурсів, вікторин) створюється суддівська колегія, склад якої затверджується наказом відділу освіти, культури, молодіжної політик та спорту Дальницької сільської ради.
До складу суддівської колегії входять педагогічні працівники навчальних закладів, працівники державних установ та представники громадських організацій (за згодою).
Очолює суддівську колегію головний суддя, який керує роботою суддів, проводить засідання суддівської колегії, бере участь у визначенні переможців і затверджує список переможців.
5. Учасники
Учасниками Збору є учнівська молодь загальноосвітніх навчальних закладів Дальницької ОТГ (далі - навчальні заклади), об’єднана на добровільних засадах у рої, сотні, курені тощо. До складу зазначених утворень входять хлопці та дівчата віком до 18 років.
Рій (команда) складається з 8 чоловік, з них мінімум дві особи протилежної статі; 1 запасного учасника, який може приймати участь у Грі тільки за умови неможливості участі основного учасника; керівника та заступника керівника рою (не менше двох осіб).
 Керівник та заступник керівника рою призначаються наказом по школі. На керівника та заступника керівника рою покладається відповідальність за збереження життя та здоров’я учнів в дорозі та під час проведення заходу. Керівник та заступник керівника рою можуть залучатися до суддівства змагань та конкурсів за рішенням головної суддівської колегії.
Прийом до складу учасників гри «Джура» здійснюється за народним звичаєм на загальному зібранні та за згодою батьків після проходження виховного просвітницького курсу підготовки, де відбувається знайомство з заповідями, правами  та обов'язками учасника гри, набуття необхідних знань з історії України, літературно-пісенної творчості, про народних героїв тощо.
Учасники гри «Джура» поділяються на козачат (молодші школярі віком 7-10 років), джур козацьких (школярі середніх класів віком 11-15 років), молодих козаків (школярі старших класів віком 16-18 років).
6. Документація та строки її подання
Заявка встановленого зразка (Додаток 2, № зп, ПІП. Учні, рік народження, дозвіл лікаря), завірені лікарем, представником команди і директором школи подаються до суддівської колегії в день змагань. Уразі невідповідності документів, команда до змагань не допускається.
7. Організаційні засади та зміст етапів
До програми гри „Джура” включаються такі види залікових змагань:
1. Конкурс «Відун» : проводиться у вигляді інтерактивної вікторини з історії Запорізького козацтва. Склад команди 4 чол. в т.ч. не менше 1 дівчини;
2.  Змагання «Стрільба» : виконується стрільба з пневматичної гвинтівки з положення лежачи по мішені № 8 або № 9, з відстані - 10 м. Час стрільби 5-8 хв. Кількість учасників – 8, пострілів – 8 (3 при стрілочних, 5 залікових). Мішеней – 2 (при стрілочна – П, залікова – З);
3.   Змагання «Туристсько-спортивна смуга перешкод»: Кількість учасників – 6, із них не менше 2-х дівчат, 7-й представник рою є «бігунком»;
4.  Змагання «Рятівник»: Змагання з надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт. Кількість учасників – 6, із них не менше 2-х дівчат;
5.     Змагання «Метання гранати»: рій проходить етап у повному складі;
6.   Конкурс «В поряд» : стройова підготовка згідно статутів ЗСУ або згідно положення про Всеукраїнську гру «Джура»;
7.    Конкурс «Бівак» : таборування, оцінюються обов’язкові атрибути (хоругва, емблема, назва);
8.     Інтелектуально-творче змагання «Пластун» (за методикою квестів);
9.     Змагання з фізичної підготовки – обов’язковий;
10.  Конкурс «Козацький куліш»: виконує весь рій в повному складі. Незаліковий вид, але кожен козак повинен уміти варити справжній козацький куліш, щоб було чим відновлювати сили;
11.  Конкурс «Ватра» «У колі друзів» : представлення творчо-мистецького звіту рою (мистецька композиція) – незаліковий вид;
12.  Конкурс на кращий звіт про доброчинні справи «Книга звитяг» (щоденник рою) рій подає до суддівської колегії  (п. 16 Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2018 р. № 845), цей конкурс не є заліковим, але виконується обов'язково. Якщо рій не брав участь у зазначеному конкурсі, то у інших змаганнях та конкурсах він посідає місце після роїв, які мають повний залік.
Остаточні умови проведення етапів, їх перелік та порядок проходження оголошуються Суддівською колегією не пізніше ніж за 1 годину до початку проведення конкурсів та змагань відповідно до Програми.
Форма Протоколів визначається Суддівською колегією.
8. Підбиття підсумків та нагородження переможців
Підсумки підбиваються у кожному виді змагань (конкурсів, вікторин) (далі - змагання) окремо. Переможці визначаються за найбільшою сумою балів, набраних під час цих змагань. Загальний підсумок змагань та конкурсів офіційно не підводиться.
Рій, який не взяв участь в одному з видів 1-го  етапу гри «Джура», отримує «незалік» в цьому виді.
Переможці у загальному заліку визначаються за найменшою сумою місць, зайнятих в усіх залікових видах змагань.          
При однаковій кількості місць перевага надається команді, що посіла вище місце в конкурсі «Впоряд».
Команда, що посяде І місце в загальному заліку 1-го етапу гри «Джура» і не буде мати «незаліків» у видах може бути направлена для участі у обласному етапі гри.
Переможці нагороджуються грамотами та цінними призами.
10. Фінансування Збору
Витрати, пов’язані з організацією та проведенням Збору за рахунок сторони, яка відправила рій. Нагородження учасників  за рахунок коштів відділу освіти, культури, молодіжної політик та спорту Дальницької сільської ради.
Витрати, пов’язані зі спорядженням команд за рахунок установ, що відряджають. Організатори Збору залишають за собою право змін у положенні в сторону спрощення та ознайомлення з ними не менш як за 1 годину до початку змагань.

Додаток 2
до Положення про  проведення
І-го етапу міжшкільних змагань
 Всеукраїнської дитячо-юнацької
 військово-патріотичної гри
„Сокіл” („Джура”)
в Головну суддівську колегію
І-го етапу Гри «Сокіл»

ЗАТВЕРДЖУЮ
начальник відділу освіти,
культури, молодіжної політики
та спорту Дальницької с/р
                                      С.Г. Балан
_______________2020 року

ІМЕННА ЗАЯВКА

для участі у фіналі І-го (в Дальницькій ОТГ) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») направляється рій _____________________________________________________________
назва рою,  заклад освіти відповідно до Статуту
Місце проведення ____________________
Дата проведення __________
Прізвище, ім’я, по батькові учасника повністю
Дата, рік народження
Заклад освіти, клас
Дозвіл лікаря на участь у грі (печаль лікаря проти кожного учасника)
Підпис учасника про Згоду на обробку персональних даних, ст..8 Закону



















Усі учасники пройшли належне тренування, мають достатню фізичну і технічну підготовку для участі у таборуванні та змаганнях

Керівник рою   ____________  ________________________ телефон, електронна адреса
                               підпис        прізвище, ім’я, по батькові повністю
Заступник керівника   ____________  ________________________ телефон,
                                          підпис       прізвище, ім’я, по батькові повністю


Усього допущено до І-го етапу гри «Сокіл» («Джура») _____________ учасників
                                                                                (кількість учасників прописом)

М.П. мед. закладу              Лікар        ______              _______
                                                             підпис              Прізвище І.Б.
                                                                                                     

Директор закладу освіти       _______________               _______________
    М.п.                                                підпис                          Прізвище І.Б.


Немає коментарів:

Дописати коментар