12.11.19

Міжшкільний семінар вчителів з предмету «Фізична культура» та «Захист Вітчизни»


12 листопада 2019 року згідно плану роботи відділу освіти, культури, молодіжної політики  та спорту Дальницької сільської ради на базі відділу освіти (с.Барабой) відбувся міжшкільний семінар вчителів з предмету «Фізична культура» та «Захист Вітчизни»  за темою: «Індивідуальний та диференційований підхід, як важливий компонент фізичного виховання учнів. Організація заходів з Національно-патріотичного виховання»
     На початку семінару інспектор відділу освіти, Білик Н.О., привітала учасників та провела психологічну п’ятихвилинку для налаштування усіх присутніх на позитивний лад.



З гарним настроєм інспектор відділу освіти – Мутавчі А.Г. відкрила семінар оголосивши головне завдання закладів освіти: " Потрібно так побудувати виховну діяльність, щоб сама її організація, приклади авторитетних наставників-учителів, шкільне середовище виховували дітей у дусі патріотизму, глубокого розуміння історії свого народу, національної ідентичності, самобутності. Завдання педагогів полягає у тому, що слова «Україна», «патріотизм» набували для дитини особливого сенсу, тобто сприймалися «не лише розумом, а й серцем». Не менш важливим є повсякденне виховання поваги до Конституції Держави, Законодавства, Державних символів – Герба, Прапора, Гімну. Важливим аспектом національного-патріотичного виховання є повага та любов до Державної мови. Мовне середовище повинно впливати на формування учня-громодянина, патріота України".


На семінарі були присутні вчителі з предметів «Фізична культура» та «Захист Вітчизни», які поділились своїм досвідом та обговорили питання :
1.«Роль фізичної культури і спорту у патріотичному вихованні молоді» -Надвоцька М.В.– керрівник ММО, викладач  фізичної культури Дальницької ЗОШ I-IIIст.
2. «Формування здоров’язбережувальної компетентності,  морально-етичного та  національно-патріотичного виховання   школярів  засобами фізичного виховання» - С.Д. Слота - викладач  фізичної культури Доброолександрівської ЗОШ I-IIIст.
3. «Використання наскрізної лінії навчання. Здоров’я  та безпека під час освітнього процесу на уроках фізичної культури» - М.Є. Венгловська - викладач фізичної культури Роксоланівської ЗОШ I-IIIст.
4. «Використання інноваційних технологій на уроках захисту Вітчизни»– Яковенко М.М., викладач  фізичної культури Дальницької ЗОШ I-IIIст.
5. «Інтерактивні форми при викладанні предмета «Захист Вітчизни» - Кочкоров К.Г. – вчитель Захисту Вітчизни Доброолександрівської ЗОШ  I-III ст.
6. «Національно-патріотичне виховання молодших школярів – під час уроків з фізичної культури» » – Петрушина Ю.Є. викладач  фізичної культури Дальницької ЗОШ I-IIIст.



Практична частина семінару також була різнобарвна і насичена, Макагон М.С., викладач фізичної культури та Захисту Вітчизни ЗОШ I-IIIст. с.Барабой. провів відкритий-інтегрований урок фізичної культури, з використанням загальнорозвиваючих вправ та вправ з акробатики, елементами завдань гри «Джура»






На прикінці семінару викладачі звітували про проведення декади фізичної кульури та обговорили план «Проведення навчально польових зборів з учнями 11 класів» та підготовки до участі у грі «ДЖУРА».


Усі присутні дізналися багато нового та корисного, отримавши насолоду від проведеного заходу!




Немає коментарів:

Дописати коментар